Scotch Egg

4 Telur Scotch. Setiap 450-550 kalori, bergantung kepada bagaimana lemak daging  dan kaedah memasak anda. (Anda boleh membuat satu, dan pek hanya setengah satu bento. Malah setengah adalah agak besar.)
350g / 12 oz daging lembu tanah gabungan atau hanya daging lembu. Jika anda menggunakan daging lembu, mendapatkan satu yang lemak sekurang-kurangnya 10% (atau dalam istilah pasar raya AS "90% lemak bebas".)
  • 1 bawang kecil, dicincang halus
  • 3 sudu. panko atau serbuk roti
  • 1 telur mentah
  • 1/2 sudu. garam ( secukupnya )
  • Lada hitam dan buah pala (kedua-dua tanah baru jika anda boleh) secukup rasa
  • 4 biji telur rebus (saya menggunakan telur saiz 'kecil', sebaliknya telur Scotch berpaling besar)
  • tepung
  • Minyak untuk memasak
  • sos tomat




Jika menggunakan oven, prapanas kepada 200 ° C / 400 ° F.
Menggabungkan daging, bawang, telur mentah, serbuk roti dan perasa ke dalam mangkuk. Gaul dengan tangan anda sehingga daging mendapat tampal seperti dan melekit sedikit.
Bahagikan campuran daging kepada 4 bahagian. Tepung gandum permukaan telur rebus keras.
 
 
 
Ambil satu bahagian daging dan merebak ia keluar pada tapak anda. Letakkan telur yg berupa serbuk di atas. seperti contoh gambar di bawah ini.
 
Hati-hati membalut telur dengan campuran daging di seluruh telur.
                                          
Baluti daging tersebut sampai menutupi telur.
 
 
Jika anda ingin membakarnya dengan mengunakan Oven yang anda harus lakukan adalah: bakar selama 20 minute, kemudian anda alihkan dan bakar lagi selama 15 minute , alihkan lagi  dan bakar selama 20 minute.
 
Atau anda boleh mengoreng sampai masak atau warna agak kekuningan. Usahan api tidak terlalu besar sewaktu anda mengorengnya agar daging dan telur dapat masak dengan sempurna